fredag 3 februari 2012

Idiotiska vårdcentralen

Tidigt igår morse ringde jag vårdcentralen för att få göra en koll så jag inte fått luftvägsinfektion eller nåt annat. Jag fick en tid vid 10 och kände mig lite bättre medans jag gjorde mig iordning, men oftast försvinner ju krämporna när man är hos läkaren, så det var nog bara tillfälligt. Väl hos läkaren så undersökte han mig snabbt, lite hipp som happ och skickade mig till labbet för snabbsänka och temp. Sänkan var lite förhöjd, men ingen fara och feber visste jag att jag inte hade. De kollade även syresättningen på mig, vilken var riktigt bra. Med andra ord var det inga större fel på mig tydligen. Läkaren ville få mina andningssvårigheter till ångest över min cancer. Läkare verkar älska att skylla allt på ångest.

När jag blev undersökt fick jag ta av mig tröjan och sitta med bh:n på och han verkade inte tro på mig när jag berättade att jag opererat bröstet. Jag sa att det tagit en bit och att jag hade protes i bh:n, men han var ändå tveksam, verkade det som. Visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eller om han var ute efter att kika på mitt ärr som sträcker sig rakt över bröstet, men jag tänkte minsann inte visa honom. Kände mig tillräckligt ful ändå med min port-a-cath och ärr vid armhålan. Men visst var det bra att det inte syntes!

Han frågade om jag ville ha hostmedicin, och ja tack, det hade ju suttit fint med nåt som hjälper. Men idiotläkaren visste inget om cytostatikabehandlingar, så han visste inte vilka mediciner jag kunde ta. Han bläddrade lite i sin FASS bok, men hittade inte den av de tre sorterna jag kunde komma ihåg att jag får. Han kunde lätt googlat på sin dator (jag vet att de kan göra det på sina datorer då en annan läkare visade mig Fibroadenom en gång), men gjorde inte det. Hade lust att slita honom av stolen och göra det själv.

I helgen råkade jag ta receptbelagd medicin utan att tänka på om det var bra ihop med cellgifterna. Kom på det flera dagar senare och läste bipacksedel på på fass.se, och naturligtvis var det inte alls någon bra kombination. Man kunde få gulsot bland annat. Frågade läkaren om detta, men som sagt, han kunde ju inget och ville inte ta reda på det heller. Jag var bara sjåpig tydligen. Hans råd var att, blir jag gul, så har jag fått gulsot. Då kan jag höra av mig.

Jag hade andra frågor att ta upp också, men kände att det inte var någon idé. Ville bara därifrån. Tack och hej, IDIOT!

Världens bästa pappa körde mig och vi bestämde att köpa med oss frallor o semlor och åka hem till dem. Sagt, gjort och fikat. Nån timme senare började jag må lite illa och ville hem. Lite senare fick jag magknip som snart gjorde riktigt ont och till slut kom jag på att jag glömt att ta mina laktostabletter ihop med semlan. Suck! Kan man inte bara få vara glad o må ok nån gång? Hade ont resten av kvällen och när det var dags att sova fick jag dessutom magkatarr. Försökte sova, men det var ingen idé...bara till att ta en tur till köket för en nattmacka. Då blev det tillräckligt bra för att somna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar